Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Problém existuje, jen si nejsem jistý, zda ho vyřeší květináče :)

0 0
možnosti
JB

Studujete hovadiny a bude z Vás učený hlupák.

1 0
možnosti
Foto

Pro stát je ale výhodné mít na své straně vzdělané intelektuály, které financuje.  Tito intelektuálové budou vždy obhajovat potřebu státu při poskytování veřejných statků a při řešeních ekologických problémů.

0 0
možnosti
Foto

Milý studente.  Přečtěte si alespoň jednou blog Václava Rambouska  a nejlépe  tuto část:

Všežravý stát - 14. Podnikání za státní peníze

http://vaclavrambousek.blog.idnes.cz/c/411791/Vsezravy-stat-14-Podnikani-za-statni-penize.html

0 0
možnosti
MH

Také nesouhlasím s tím, jak je veřejný sektor tohoto státu rozsáhlý a konkrétně mi vadí zejména to, že pokud někdo spáchá trestný čin, tak jde na nějakou dobu do vězení, jak je však v době výkonu trestu takový vězeň užitečný pro stát?

0 0
možnosti
Foto

Takových projektů, na cizí náklady, vám vymyslím desítky.

2 0
možnosti
JK

J93i21r98k25a 31K72o10c64h

29. 5. 2014 19:04

Proto navrhuji, aby město Brno finančně motivovalo majitele budov s klimatizací, zejména majitele obchodních domů (včetně nákupních center na okraji města, tedy například Olympia, Avion či Globus) k tomu, aby používání klimatizace omezili a místo ní bylo v jejich budovách více zeleně, která zajistí vyšší vlhkost vzduchu a také příjemnější teploty. Tím dojde k úspoře elektřiny potřebné na provoz klimatizace, snížení množství odpadního tepla a tedy i ke snížení teploty nejen v centru Brna. Podobně jako v případě návrhu ozelenění střech by tento projekt mohl být spolufinancován z fondů Evropské unie a byl by založen na dobrovolnosti (3).

a kolik tech kvetinacu by v tech budovach muselo byt aby se hmohly vypnout klimatizace? jak chcete financne motivovat majitele budov? a vykaslete se konecne na vsechny dotace z fondu EU to je jen cesta do pekel

1 0
možnosti
MH

Já neříkám, že se musí vypnout klimy úplně, ale aspoň trochu snížit spotřebu té klimy.

0 0
možnosti
Foto

zajímavé nápady, je to však sisyfovská práce. Co takhle natřít střechy světlou barvou ? Nic jiného mne nenapadá.

0 0
možnosti
MH

Tak je pravda, že by to bylo lepší než střechy natírat černě, to do nich bude pražit ještě více :-) Ale jestliže se zelené střechy různě používají (například na střeše knihovny ve Varšavě), tak proč to nezkusit taky?

0 0
možnosti
KV

Kdyby se nestavěly nové domy ze SKLA, nechovaly by se jako SKLENÍKY a nebylo by nutné do nich cpát klimatizační jednotky... :-/ ... No teda, proč já nejsu architekt? ;-D

1 0
možnosti
JM

Chtělo by to zachycovat dešťovou vodu, aby se vypařovala a ochlazovala vzduch a neutíkala kanalizací přes Ponávku pryč...

0 0
možnosti
JM

To vypařování myslím přes vodotrysky, fontány, kašny či postřikováním městské zeleně. Nebylo by to hezké? ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 326
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1971x
Věnuji se esperantu, železnici a veřejné dopravě. V lednu 2016 jsem úspěšně ukončil magisterský obor na Fakultě regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity. Rád cestuji, zejména do Polska, kde jsem navštívil např. Varšavu, Malbork a Osvětim. Můžete také navštívit můj miniblog na Twitteru Příležitostně píšu články na server ŽelPage, přehled článků zde. Aktuálně pracuji pro České dráhy. Pravidelně taktéž přispívám na esperantskou Wikipedii. Od září 2014 jsem členem základního článku Hnutí Brontosaurus Zeměchvály, od ledna 2016 pak radním tohoto článku. Od července 2017 do října 2018 jsem spravoval stránku Esperanto.cz na Facebooku. V květnu 2020 jsem spustil novou stránku o Lesnickém Slavínu, oblasti nedaleko Brna. Tento web dnes nabízí tipy na výlety, fotografie a cesty pro každého. Přeložen je i do esperanta. Moje vizitka: http://about.me/miroslavhruska.