Úprava možnosti procházet průchodem spojující ulici Rooseveltovu a Běhounskou v Brně

Když se řekne Brno a městská brána, pravděpodobně nás napadne Měnínská brána. Kousek od Jakubského náměstí je však ještě jeden průchod, který lze považovat za bránu mezi vlastním historickým centrem a malým městským okruhem.

Možnost projít tímto průchodem nicméně byla omezena nejprve během loňského roku, kdy na průchodu byly prováděny stavební práce. Náhradou bylo možné projít sousedící obchodní galerií Typos. Tomu však bude nyní v určitých časech konec. Katastrální úřad pro Jihomoravský kraj, pod jehož správu spadá tento průchod, se rozhodl pro opakované poškozování a znečišťování tohoto průchodu loni při stavebních pracích instalovat do tohoto průchodu kovovou bránu. Bylo tak již jen otázkou času, kdy se z průchodu stane "brána" (uvozovky jsou na místě, protože na rozdíl od Měnínské brány nemá tento průchod žádný vstup do muzea), která se zkrátka stane v určitý čas zavře.

Stalo se tak ode dne 20. února 2017. Opatření je vyvěšeno na obou kovových branách tohoto průchodu a nově v zájmu ochrany majetku před poškozením bude průchod ze strany katastrálního úřadu pro Jihomoravský kraj zavírán v pracovní dny od 20:30 do 5:30 a ve dnech pracovního klidu od 14:30 do 7:30 hodin.

Pohled na průchod z parku sousedící s ulicí Rooseveltovou ze dne 23. února 2017, brána je již patrná
Vlastní oznámení

Náhradou samozřejmě můžeme využít v čase, kdy průchod bude uzavřený, obchodní galerie Typos. Lze jen doufat, že toto omezení nebude rozšířeno kvůli případným přetrvávajícím problémům. Potom bychom skutečně přišli o možnost netradičního průchodu do centra Brna. -mir-

Autor: Miroslav Hruška | neděle 5.3.2017 18:39 | karma článku: 13,30 | přečteno: 432x