Miroslav Hruška

Dopravní podnik města Brna a jeho úžasné stránky

25. 08. 2015 9:58:00
Touto miniaktualitou bych rád upozornil na nešvar na stránkách Dopravního podniku města Brna, a.s. Dnes však nechci upozorňovat na to, že Dopravní podnik má někdy ne moc povedenou grafiku, ale na jinou zajímavost.

O co jde? Dopravník podnik města Brna, a.s. provozuje internetové stránky www.dpmb.cz a umisťuje na ně pochopitelně i aktuality o chystaných akcích. Ovšem díky používanému redakčnímu systému, kterým jsou stránky spravovány, zřejmě dochází ke kiksům s odkazy. Tohoto problému jsem si všiml již v případě článku o moderní grafice Dopravního podniku města Brna...

Právě při psaní tohoto článku jsem si všiml, že odkaz na Den otevřených dveří ve vozovně Slatina, který jsem umístil do článku, moc dlouho nevydržel funkční. Respektive funkční byl, ale pokud jste jej poslali jako odkaz kamarádovi, mohlo se stát, že za dva dny si váš kamarád odkaz otevřel, ovšem místo pozvánky na Den otevřených dveří si otevřel jinou aktualitu.

A nejinak je tomu v případě nové pozvánky na akci, která se bude konat tuto sobotu na přehradě. Půjde o rozloučení s autobusy typu B700 a dále také o běh podél přehrady. Ponechme stranou, že reálně půjde o rozloučení s autobusy typu B732 a že tedy Dopravní podnik města Brna, a.s. zve na rozlučku s úplně jiným autobusem, ovšem v textu má trochu zmatek. Píše se totiž:

Rozloučení s autobusem Karosa B700:
  • 13:00 hod - zahájení akce
    přistavení vozů Karosa B732 a Urbanway 12M CNG
  • 14:00 hod - slavnostní rozloučení s vozem typu Karosa 700
  • 15:30 - 18:00 hod - rozlučkové jízdy pro veřejnost po Bystrci

Ale o to mi teď nejde. Problém je opět ten, že adresa této stránky s pozvánkou se má tendenci měnit.

Takže jestliže včera bylo možné pozvánku najít na adrese http://www.dpmb.cz/?seo=novinky&id=1022, dnes na této stránce najdete tuto novinku.

A kde tedy najdete pozvánku na akci na přehradě o tomto víkendu? No, na této adrese: http://dpmb.cz/?seo=novinky&id=1023, jak je patrné z tohoto obrázku.

I zde se nabízí otázka - jak dlouho tento odkaz zůstane stabilní? Osobně se domnívám, že zítra se opět změní. Což není příliš dobrá vizitka. -mir-

Aktualizace v 11:08. Dopravní podnik města Brna, a.s. mění adresy stránek asi častěji než lidé ponožky.

V 11:00 se pozvání na akci na přehradě opět změnilo, naleznete jej na této stránce http://dpmb.cz/?seo=novinky&id=1025.

Viz tento screen.

A na stránce http://www.dpmb.cz/?seo=novinky&id=1023 najdete novinku o tom, že se můžete svézt cyklobusem.

A pro změnu na stránce http://www.dpmb.cz/?seo=novinky&id=1022 se opět objevuje pozvání na Den otevřených dveří ve Slatině...

Tak tomu říkám profesionalita. -mir-

Autor: Miroslav Hruška | karma: 13.25 | přečteno: 1001 ×
Poslední články autora