Prezident Zeman jmenoval podruhé Babiše premiérem a "nezklamal" ...

6. 06. 2018 18:46:56
Tak byl Milošem Zemanem dnes podruhé v politickém životě jmenován premiérem této země Andrej Babiš. Nebyl by to ale Miloš Zeman, kdyby si opět nekopnul do médií a trochu si nerozporoval ... ostatně ...

Byla to vlastně tak trochu formalita, Andrej Babiš byl dnes krátce po čtrnácté hodině jmenován podruhé premiérem. Následovala poměrně krátká tisková konference obou těchto pánů. Prostor byl pro tři otázky. První přišla ze strany České televize od Štěpánky Martanové, která se skládala ze dvou dotazů. A v tu chvíli pan prezident Zeman nezklamal.

Zatímco první otázka ohledně termínu jmenování vlády se ještě obešla bez nějakého negativního komentáře, druhý dotaz se týkal toho, jestli bude akceptovat všechny kandidáty na ministry. Či zda stále trvá jeho neochota jmenovat pana Pocheho a co by to znamenalo, pokud by ČSSD na něm trvala.

Tím ale paní Martanová vytvořila panu prezidentu Zemanovi prostor pro kopanec, protože taková otázka je prostě nepříjemná a nehodí se mu do krámu. Odpověděl na ni totiž doslova:

"To nejhorší, co by se mohlo stát, je probírat personálie v očích naší mediální scény, z níž nejhorší je Česká televize. Proto mi dovolte toto téma ponechat mezi mnou a premiérem."

Takže pan prezident Zeman na tuto otázku nejen že neodpověděl, ale také si opět nezapomněl kopnout do České televize. Pravda, kdyby taková otázka přišla během předvolební debaty od paní Witowské, tak by z ní už nemohl tak snadno vycouvat pomocí kopance. Ale tady byl na své hradební půdě, kde je pánem.

Zajímavé však je, že jakmile je Zeman hostem pořadu Jaromíra Soukupa "Týden s prezidentem", tak už si nebere servítky a řeší bez problémů to, jestli pan Poche by měl být ministrem či nikoliv. Tam je jeho kolbiště, kde se rád svěří se svým pohledem. Ale je to také část mediální scény, které přináší zprávy, byť o jejich kvalitě si něco myslím.

Co dodat? Snad jen zopakovat titulek. Pan prezident Zeman opět nezklamal a využil opět příležitosti k tomu, aby podnikl výpad pro médiím, která o něm nepíší tak, jak se mu to hodí a on píská. -mir-

Použité zdroje:

Reportáž České televize

Týden s prezidentem dne 31.5. 2018

Autor: Miroslav Hruška | středa 6.6.2018 18:46 | karma článku: 39.08 | přečteno: 3040x

Další články blogera

Miroslav Hruška

Jedna jízdenka vládne všem

Jedna jízdenka vládne všem, jedna jim všem káže, jedna všechny přiveze, dopravce prováže. Ale jak ji získat?

10.3.2023 v 14:56 | Karma článku: 8.06 | Přečteno: 421 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 20.95 | Přečteno: 297 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.36 | Přečteno: 440 | Diskuse

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 36.66 | Přečteno: 855 | Diskuse

Josef Nožička

Když Evropský parlament žaluje Evropskou komisi (u Soudního dvora Evropské unie)

Při čtení zprávy o rozmrazení peněz orbánovskému Maďarsku si někteří dost možná vzpomněli na letošní summit lídrů EU, na němž došlo nečekaně rychle ke schválení pomoci ve výši 50 miliard eur Ukrajině.

17.3.2024 v 8:10 | Karma článku: 31.78 | Přečteno: 603 |

Petr Kubík

Jak dohnat západ?

Každý z nás, ať už je jakéhokoliv věku, už nejspíše někdy slyšel slavné a opakované heslo - dohnat západ.

17.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 28.40 | Přečteno: 2793 | Diskuse
Počet článků 326 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1966

Věnuji se esperantu, železnici a veřejné dopravě. V lednu 2016 jsem úspěšně ukončil magisterský obor na Fakultě regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity. Rád cestuji, zejména do Polska, kde jsem navštívil např. Varšavu, Malbork a Osvětim. Můžete také navštívit můj miniblog na Twitteru Příležitostně píšu články na server ŽelPage, přehled článků zde. Aktuálně pracuji pro České dráhy. Pravidelně taktéž přispívám na esperantskou Wikipedii. Od září 2014 jsem členem základního článku Hnutí Brontosaurus Zeměchvály, od ledna 2016 pak radním tohoto článku. Od července 2017 do října 2018 jsem spravoval stránku Esperanto.cz na Facebooku. V květnu 2020 jsem spustil novou stránku o Lesnickém Slavínu, oblasti nedaleko Brna. Tento web dnes nabízí tipy na výlety, fotografie a cesty pro každého. Přeložen je i do esperanta. Moje vizitka: http://about.me/miroslavhruska.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...